Winkelwagen Geen producten

Omgaan met Cashmere

Foto

Reinigen

Cashmere is tot op zekere hoogte zelfreinigend en hoeft dus niet na elke draagbeurt gewassen te worden. Voorkom wel zoveel mogelijk verontreiniging door deodorant, parfum en lichaamsoliën. Vlekken kunnen het beste direct na ontstaan met koud water worden uitgespoeld. Gebruik geen aggressieve chemische middelen. Voor het verwijderen van geurtjes volstaat het luchten in de frisse buitenlucht of in de damp van de badkamer.

Als cashmere kleding wordt gewassen moet dat met zorg gebeuren: handwas in lauwwarm water of machinewas in een waszakje op een delicaat wolwasprogramma. Niet wringen of wrijven en niet lang in water laten staan.

Cashmere mag niet in de droger. Natte kledingstukken moeten plat op een handdoek te drogen worden gelegd om uitrekking te voorkomen. Cashmere mag gestreken worden op een middelhoge temperatuur met stoom of met een vochtige doek over het kledingstuk.

Pillen

Bij de eerste paar keer dragen van cashmere kunnen zogenoemde 'pillen' (pluizerige bolletjes) ontstaan. Het pillen van vezels is geen teken van slechte kwaliteit maar een natuurlijke kenmerkende eigenschap. Ook wordt het niet veroorzaakt door het wassen maar door het dragen en ontstaat het op wrijvingsplekken. Ongewenste pluisjes kunnen voorzichtig met de hand worden verwijderd of met een pilautomaat van goede kwaliteit. Er bestaan ook andere hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een 'sweater comb'.

Tip: ieder nieuw kledingstuk van cashmere bevat nog een aantal losse vezels die tijdens het dragen tot pillen kunnen leiden. Door een nieuw kledingstuk te wassen voordat het voor de eerste keer wordt gedragen kan het ontstaan van pillen worden geminimaliseerd.

Opbergen

Berg schone cashmere kleding niet langdurig op in plastic maar gebruik kledingzakken van katoen die afgesloten kunnen worden. Berg kledingstukken liggend op.

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies voor anonieme bezoekmeting en websiteverbetering. We slaan geen persoonlijke gegevens op.