Winkelwagen Geen producten
Naraa

Naraa Gombosuren

Bedankt voor uw interesse in mij en mijn onderneming. Ik ben afkomstig uit Mongolië en sinds het jaar 2000 woon ik in Nederland, waar ik in 2012 samen met een vriendin Dulaan Cashmere heb opgericht. Eerder heb ik onder andere gewerkt als trainer/instructeur en als tolk, vertaler en lerares Russisch en Mongools.

Het is mij opgevallen dat er bij veel mensen over Mongolië weinig meer bekend is dan de naam Dzjengis Khan. Die naam wordt nog steeds geëxploiteerd en kun je nu vinden op een fles wodka of op de gevel van een restaurant (Eindhoven). Mongolië zou echter ook bekend moeten zijn om één van haar mooiste producten zoals cashmerewol (kasjmierwol).

In de achttiende eeuw werd deze wolsoort vernoemd naar de gelijknamige provincie in India (slechts ca 7% van de wereldproductie) van waaruit het verhandeld werd. Ca. 40% van de wereldproductie komt echter uit Mongolië waar het harde klimaat bijdraagt aan de beste kwaliteit cashmere wol. En bijna niemand die dat weet, dus besloot ik de uitdaging aan te gaan om daar verandering in te brengen.

Het was al langer mijn wens om een verbinding te zijn voor de positieve aspecten van de 2 werelden waarin ik leef. Zo hoop ik bijvoorbeeld ooit nog eens een rol te kunnen spelen bij de introductie van het 'Nederlandse speciaal onderwijs' in Mongolië zodat kinderen met een beperking zich daar beter kunnen ontwikkelen. Met mijn internationale onderneming probeer ik nu alvast om een associatie tot stand te brengen tussen een bijzonder mooi kwaliteitsproduct en het land van herkomst. Een meer gevestigde associatie met dit product is die van 'warmte'. In het Mongools vertaald is dat 'Dulaan'.

Met hartelijke groet,

Naraa Gombosuren

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies voor anonieme bezoekmeting en websiteverbetering. We slaan geen persoonlijke gegevens op.